Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

CASSATA SICILIANA

Gebak 16 plakken

Nodig: 1 bakje ricotta (250 g), 4 grote eieren, 200 g fijne suiker, 200 g boter op kamertemperatuur, 1 sinaasappel schoongeboend geraspt gepeld, 200 g zelfrijzend bakmeel gezeefd, 50 g poedersuiker, 2 el kersenlikeur, 250 g pure chocolade in stukjes, cakevorm (ca. 24 cm) ingevet.

Leg een schone theedoek in een vergiet, schenk de ricotta erop en laat hem uitlekken. Verwarm oven voor op 175 °C. Mix de eieren met de suiker, de boter, de sinaasappelrasp en het bakmeel met een mixer romig Doe het geheel over in de cakevorm en bak het in 45-50 minuten gaar. Laat de cake afkoelen. Knijp de ricotta in de theedoek uit en roer de poedersuiker en de likeur erdoor. Halveer de cake in de lengte, besprenkel hem met het sinaasappelsap en verdeel het ricottamengsel over de onderste helft. Leg de bovenste helft er weer op. Smelt de chocolade in 1-2 minuten in de magnetron, haal hem er elke 30 seconden uit en roe om. Laat de chocolade na 2 minuten even staan de harde stukjes smelten vanzelf. Schenk de chocolade over de cake en strijk hem met een breed mes of een taartschep uit over de boven- en zijkanten. Snijd de cassata, nadat de chocolade hard is geworden, met een warm, nat mes in plakken.

Blog Home