Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

AMERIKAANSE CHEESECAKE

Gebak 12 punten

Nodig: 125 g zelfrijzend bakmeel, 125 g bloem, 250 g basterdsuiker, 200 g koude boter in blokjes, 4 eieren, 2 zakjes vanillesuiker, 1 citroen uitgeperst, 500 g kwark, taartvorm (024 cm) ingevet.

Verwarm de oven voor op 200 °C Kneed het bakmeel, de bloem, de helft van de basterdsuiker, de boter, 1 ei en 1 zakje vanillesuiker met koele handen tot een soepel deeg Rol het deeg uit op een met bloem bestoven, werkvlak en bekleed de taartvorm met het deeg. Zorg voor een opstaand randje van zo’n 2 centimeter. Splits 3 eieren boven een kom door ze doormidden te breken en het eiwit op te vangen in de kom. Doe de eierdooiers in een andere kom. Roer de eierdooiers om met de rest van de basterdsuiker en de vanillesuiker, het citroensap en de kwark. Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het dooiermengsel Schenk dit mengsel op de bodem in de taartvorm en schuif deze midden in de oven. Bak de cheesecake in 50 minuten gaar en goudgeel. Zet de cheesecake minstens 1 uur in de koelkast voor je ‘m serveert, hij is koud het lekkerst

Blog Home