Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

FRIESE KRUIDKOEK

Nodig: 75 g boter of margarine zachte, 150 g bruine suiker, 3 eieren, 125 g bloem, 1 theelepel bakpoeder,125 g aardappelmeel, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel kruidnagelpoeder, 1 theelepel gemalen kardemom,.50 g fijngesneden gember, 50 g fijngesneden sukade, 50 g fijngesneden oranjesnippers, ± 1 dl melk, 1 eiwit.

De boter of margarine met de suiker romig roeren. De eieren één voor één erbij roeren. De gezeefde bloem, het bakpoeder, het aardappelmeel, de kruiden, de gember-, sukade- en oranjesnippers toevoegen en een dik beslag ervan roeren. Wat melk erbij roeren als het te dik is. Een zwarte, plaatstalen broodvorm van ± 28 cm invetten. Het eiwit stijfkloppen en op het laatst bij het beslag spatelen. Dit in de vorm scheppen, gladstrijken en midden in de oven (160° C, gasstand 2) in ± 1 1/2 uur gaar bakken. De koek is gaar, als een breinaald er droog uit komt. De koek op een rooster keren en laten uitdampen.

Blog Home