Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

GEMARMERDE MUNTCAKE

Nodig: 200 g boter of margarine, 200 g suiker, 4 eieren, 200 g bloem, 2 tl citroenrasp (potje), 1 tl bakpoeder, mespunt zout, 2 – 3 el groene muntsiroop, ± 200 g poedersuiker, 1/8 l slagroom, 1 zakje slagroomversteviger,1 dl advocaat.

Vet een rijstrand (inhoud 1½ l) in en bestrooi de vorm met bloem. Schud de overtollige bloem eruit. Doe de zachte boter met de suiker in een kom en klop alles met de mixer in ± 7 minuten tot een zachte, romige massa. Klop de citroenrasp erdoor. Klop de eieren er stuk voor stuk door. Voeg een volgend ei pas toe als het vorige is opgenomen. Zeef de bloem met het bakpoeder en zout en spatel het deel voor deel door het beslag. Verdeel het beslag over twee kommen. Roer door een deel de siroop. Schep de helft van het lichte beslag in de vorm, daarop het groene beslag en dan de rest van het lichte beslag. Roer het beslag met een vork voorzichtig door. Let daarbij op dat de vork het bakblik niet raakt. Bak de cake in het midden van een voorverwarmde oven (150°C) in ± 1 uur gaar. De cake is gaar als een erin gestoken satéstokje er weer droog uitkomt. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen. Keer hem op een rooster en laat de cake verder afkoelen. Roer voor het glazuur de poedersuiker met wat water tot een glanzende massa. Laat het glazuur over de cake lopen en vervolgens hard worden. Klop vlak voor het serveren de slagroom met de slagroomversteviger stijf. Klop de advocaat erdoor en serveer de advocaatroom bij de cake.

Blog Home