Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

KRUIDKOEK

(Voor cakevorm van 2 liter)

Nodig: 75 gram margarine (op kamertemperatuur), 125 gram donkerbruine basterdsuiker, 200 gram zelfrijzend bakmeel (zeven), 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel nootmuskaat 0,5 theelepel kruidnagelgruis, 1 theelepel zout 1,5 dl melk 1 ei (loskloppen), 70 gram sukade (snipperen), 70 gram rozijnen (wassen), 70 gram gember (snipperen).

Beboter de vorm, bestuif hem met bloem en tik het overtollige bloem eruit. Klop de margarine met de basterdsuiker tot een luchtig beslag. Meng er de melk met het ei door en klop nog even goed. Schep er de sukade, rozijnen en gember door. Meng het zelfrijzend bakmeel met de specerijen en het zout, zeef dit bij het beslag. Schep dit met een metalen lepel erdoor. Het deeg moet dik vloeibaar zijn, wanneer het te dik is nog wat melk toevoegen. Zet de vorm onder het midden van de voorverwarmde oven 125-150°C (gasovenstand 1-2) en bak de koek in 60 tot 70 minuten gaar en lichtbruin. De kruidkoek is na minimaal een dag pas goed van smaak.

Blog Home