Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

CHOCOLADE-TAART

Nodig: wat boter en bloem, 4 eieren, 100 g suiker, 2 pakjes vanillesuiker, 75 g bloem, 30 g cacaopoeder, zout, abrikozenjam, kersen jam of sinaasappelmarmelade. Voor het glazuur: 150 g poedersuiker, cacaopoeder. Voor de garnering: 100 g boter, 100 g poedersuiker, cacaopoeder, chocoladeblaadjes, zilverpilletjes, enz.

Beboter een taartvorm en bestuif deze met bloem. Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Klop deze met de suiker en de vanillesuiker tot een luchtige, glanzende, dikke massa. Zet bij het begin van het kloppen de kom in een grote pan met heet water (hij hoeft het water niet te raken), tot de massa handwarm is. Haal de kom dan van de pan af en klop zo verder. Schep hierna heel voorzichtig de gezeefde bloem met cacaopoeder en zout erdoor en doe het beslag in de vorm. Bak de taart in een voorverwarmde, matig hete oven (175°C) in 35 à 40 minuten gaar. Laat hem even afkoelen in de open oven en stort hem op een rooster. Snij de taart, als hij helemaal afgekoeld is, in twee of drie plakken, smeer er de jam tussen en plak de delen weer op elkaar. Maak een glazuur door een dikke pap te roeren van de poedersuiker en cacao met koud Smeer het glazuur met een mes, dat u telkens in heet water doopt, langs de bovenkant en zijkant. Zolang het glazuur nog vochtig is, kunt u de taart versieren met rozetjes van chocoladecrème au beurre. De crème au beurre maakt u door 100 g boter (op kamertemperatuur) met 100 g poedersuiker romig te roeren, en er cacaopoeder bij te voegen, tot u de kleur mooi vindt. Versier de randen of rozetten die u hiermee spuit bijvoorbeeld met chocoladeblaadjes, zilverpilletjes, mandarijntjes, oranjesnippers of wat u mooi vindt!

Blog Home