Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

APPELTAART

Nodig: 200 g bloem, zout, 75 g basterdsuiker, 2 eieren, 100 g harde boter of margarine, 500 g zacht-zure appelen, 1 citroen, 75 g suiker, 1 eetlepel maïzena, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 mespunt gemalen kruidnagel, 100 g amandelspijs.

Zeef de bloem met iets zout en de basterdsuiker in een deegkom. Voeg de boter toe en snijd deze met twee messen in kleine stukjes, Kneed het ei door het deeg en laat het een half uurtje rusten in de koelkast. Schil ondertussen de appels en snijd ze in dunne partjes. Boen een citroen schoon en rasp iets van de schil af. Pers de citrusvrucht daarna uit. Vermeng de suiker met de maïzena en meng er 1 theelepel citroenrasp, 2 theelepels citroensap, de kaneel, het kruidnagelpoeder en 1 ei door. Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed er een lage vorm (22 cm) mee. Verkruimel het amandelspijs over de bodem. Bedek de bodem van de vorm door de partjes appel er dakpansgewijs in te leggen (cirkel). Schenk het citroensausje over de appel en schuif de vorm iets onder het midden in een hete oven (175°C). Bak de appeltaart in ±45 minuten gaar. Serveer de taart koud bij de koffie, of warm als nagerecht (in dit geval smaakt een bolletje ijs er prima bij).

Blog Home