Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

CHOCOLADECAKE MET KERSENJAM

Gebak 8 personen

Nodig: 200 g boter op kamertemperatuur, 100 g suiker, 1 pot zwarte kersenjam (340 g), 5 eieren, 200 g zelfrijzend bakmeel, 50 g cacao, 200 g bittere chocolade in stukjes, 50 g hagelslag (puur), cakevorm (lengte 26 cm) ingevet, mixer.

Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop de boter en de suiker romig. Verwarm de jam 45 seconden in de magnetron, zodat hij vloeibaar wordt. Mix de jam door het botermengsel en klop de eieren erdoor. Zeef het bakmeel, de cacao en een mespunt zout boven het boter-eimengsel en mix het goed. Giet het mengsel in de vorm en laat de cake in de oven in 45-50 minuten gaar worden. Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Neem de cake uit de vorm en laat ‘m afkoelen. Verwarm de chocolade 1-2 minuten in de magnetron tot hij is gesmolten. Snijd de cake overdwars doormidden, besmeer beide helften met de gesmolten chocolade en leg de helften met de chocoladekant boven weer op elkaar. Bestrooi met de hagelslag en serveer.

Blog Home