Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

RICOTTACRÈMETAART

Nagerecht 8 personen

Nodig: 1 el olijfolie, 4 blaadjes witte gelatine, 200 ml vers sap sinaasappel/aardbei, 16 – 20 lange vingers, 3 eidooiers, 100 g suiker, 250 g ricotta, 200 ml slagroom, 250 g aardbeien, 2 el pijnboompitten geroosterd, springvorm (20 cm) bekleed met bakpapier, mixer.

Vet de rand van de springvorm dun in met olijfolie. Week de gelatine 5 minuten in een kom met ruim koud water. Schenk 150 ml van het sap in een diep bord en doop er de lange vingers in. Bekleed de hele bodem van de vorm met de lange vingers. Mix in een kom de eidooiers en de suiker tot een dikke crème. Klop de ricotta erdoor, met de mixer op de laagste stand. Klop in een andere kom de slagroom lobbig en spatel hem in 2-3 porties door het ricottamengsel. Verwarm het resterende sap op laag vuur. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes een voor een al roerend op in het warme sap. Roer het sap voorzichtig door het ricottamengsel en verdeel dit over de lange vingers. Strijk glad en laat in de koelkast minimaal 2-3 uur opstijven. 5 Halveer de aardbeien en garneer de taart met de aardbeien en de geroosterde pijnboompitten

Blog Home