Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

ZOETE EIERFLENSJES

Ontbijt of nagerecht 4 pers.

Nodig: 1 citroen schoongeboend, 100 g boter, 4 eieren, 8 el bloemenhoning, 1 zakje vanillesuiker, 175 g tarwebloem gezeefd, 200 ml lauwe melk, 4 el poedersuiker + extra voor garnering, 1 bakje ricotta.

Rasp de gele schil van de citroen. Smelt 50 g boter. Splits de eieren en klop de eidooiers met de honing en de vanillesuiker lichtgeel en luchtig. Voeg de bloem, de melk, het citroenrasp en de gesmolten boter toe. Mix tot een glad beslag. Pers de citroen uit: Meng 5 ei citroensap en de poedersuiker met de ricotta. Voeg eventueel suiker toe. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. Klop de eiwitten met een mespunt zout stijf en spatel dit door het beslag. Verhit een klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg een soepopscheplepel beslag toe als de boter niet meer bruist. Verdeel over de bodem van de pan. Keer het flensje als het beslag gestold is. Ga door tot het beslag op is; het is voldoende voor 8 à 10 flensjes. Vouw de flensjes in vieren en verdeel ze over 4 borden. Bestrooi licht met poedersuiker en serveer met de citroenricotta.

Blog Home