Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

CRÊPES SUZETTE

ca 15 crêpes

Nodig: 8,5 dl melk, 1 pak eierpannenkoekenmix, 2 eieren, 10 g boter. Voor de saus: 2 sinaasappels, 75 g boter, 75 g suiker, 1 zakje vanillesuiker.

Meng de melk in gedeelten door de pannenkoekenmix met de mixer of met een garde. Klop één voor één de eieren erdoor. Zet het beslag even apart. Boen de sinaasappels schoon onder heet stromend water. Rasp van 1 1/2 sinaasappel de schil en snijd 1/2 sinaasappel in plakjes. Pers de sinaasappel, waarvan de schil geraspt is, uit. Smelt een klontje boter en giet het beslag in de pan zodat de bodem net bedekt is. Crêpes zijn hele dunne flensjes, dus snel klaar. Bak ze eerst aan één kant goudbruin, keer ze met een grote deksel op de pan en laat ze weer in de koekenpan glijden zodat de andere kant mooi bruin wordt. Douw de crêpes in vieren. Houd ze warm. Begin nu met de saus. Verwarm de boter met de suiker, vanillesuiker, de sinaasappelrasp en het sinaasappelsap. Laat zachtjes een beetje inkoken. Leg de crêpepakketjes op een schaal, giet dé sinaasappelsaus erover. Versier met sinaasappelplakjes.

Blog Home