Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

DRIE IN DE PAN MET APPELEN

Nodig: 250 g appelen, 250 g bloem en 15 g gist of 250 g zelfrijzend bakmeel, 3 dl melk, wat zout, ei.

De gist met wat lauwe melk aanmengen. De bloem met wat zout in een kom doen, in het midden een kuiltje maken en onder goed roeren de aangemengde gist toevoegen. Desgewenst een losgeklopt ei door het beslag mengen. De rest van de melk onder goed roeren toevoegen en zo lang roeren tot een glad beslag verkregen is. Indien zelfrijzend bakmeel wordt gebruikt, dit in een kom doen, wat zout en eventueel een ei toevoegen. Onder goed roeren de koude melk er bij doen en een glad beslag maken. Daarna de geschilde en in stukjes gesneden appelen toevoegen. Indien gist is gebruikt het beslag, goed dicht gedekt, op een lauwwarme plaats (bij de kachel of in een teil met lauwwarm water) ongeveer 45 min. laten rijzen. Vervolgens in een koekenpan met boter, margarine of slaolie van het beslag ronde of ovale koekjes bakken, zo, dat er ongeveer 3 in een pan gaan. Deze koekjes dik met poedersuiker bestrooien of met stroop of bruine suiker presenteren.

Blog Home