Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

APPELPANNENKOEKEN MET SPEK

(4 grote)

Nodig: 200 g bloem, 1 ei, zout, ½ l melk, 4 zure appels, 25 g ontbijtspek in plakjes, boter.

Zeef de bloem in een kom met het zout en maak in het midden een kuiltje. Breek daarin het ei en giet er ½ dl melk bij. Begin van uit het midden te roeren tot een glad beslag en verdun al roerende het beslag met de rest van de melk. Smelt een klein klontje boter in een grote koekenpan, leg er wat plakjes spek bij en laat die even bakken. Giet dan een laagje beslag in de pan. Druk daarin plakken appel en bak de pannenkoek tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Keer de pannenkoek met behulp van een deksel en bak ook de andere kant goudbruin. Schud zo af en toe eens met de pan om aanzetten te voorkomen. Eet de pannenkoek vooral warm.

Blog Home