Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

MACARONI MET ZALM, GARNALEN EN ROOM.

Hoofdgerecht 2 personen.

Nodig: ½ rood pepertje (of ½ tl sambal), ½ citroen, 1 takje peterselie, ca. 125 g zalmfilet, 150 – 200 g (eier)macaroni, 125 g mascarpone, ca. 75 g gerookte zalmsnippers, ca. 75 g garnalen, versgemalen zeezout, zwarte peper.

Breng in een waterkoker 1,5 L water aan de kook. Snipper het pepertje heel fijn. Rasp de schil van de schoongeboende citroen af. Snijd het peterseliegroen fijn. Snijd de zalmfilet in kleine stukjes. Strooi de macaroni in een kookpan, schenk het kokende water erop, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg event. wat zout toe en kook de pasta beetgaar volgens de verpakking. Stort de macaroni in een vergiet en laat kort uitlekken. Schep de macaroni terug in de pan en voeg mascarpone, pepersnippers, citroenrasp, peterselie, zalmstukjes, gerookte zalmsnippers en garnalen toe. Verwarm het geheel al omscheppend, zodat de mascarpone smelt en de zalmstukjes net gaar worden. Ze mogen nog een beetje glazig zijn. Verdeel de macaroni over 2 diepe borden en maal er naar smaak wat zout en peper over.

Blog Home