Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

MACARONISCHELPJES MET WITLOFSAUS EN EI

Nodig: 4 eieren, 400 g schelpjesmacaroni, 75 g witlof, 20 g boter, snufje tijm, snufje suiker, 1 1/2 dl melk, zout, peper, nootmuskaat, 1 1/2 eetlepel maïzena, 2 iets dikkere plakjes achterham.

De eieren in 10 minuten hard koken. De macaroni beetgaar koken. De witlofstruikjes overlangs halveren, harde kern verwijderen, zonder dat de helften uit elkaar vallen. De witlofhelften voorzichtig in de verhitte boter met de tijm en suiker smoren. Na 5 minuten de melk toevoegen en het geheel nog 15 minuten met deksel op de pan laten sudderen. De eieren onder koud water laten schrikken, pellen en in kleine stukjes snijden. De witlof even uit de pan nemen. Het witlofnat met de gladgeroerde maïzena binden en met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen. De ham in stukjes snijden en de helft met de helft van het ei door de saus roeren. De witlof in de saus leggen en nog even meewarmen. De witlof met de saus en macaroni serveren en het geheel met de rest van het ei en de ham bestrooien. Variatie: in plaats van witlof 4 dikke preien nemen en in stukken van 10 cm snijden. De prei iets langer laten pruttelen. Met de melk 1 eetlepel azijn toevoegen. De ham door 100 g casselerrib vervangen en tenslotte de saus met geroosterd amandelschaafsel bestrooien.

Blog Home