Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

LINTMACARONI MET KALFS-ROOMSAUS

Nodig: 200 g kalfsschnitzel, 1 kleine ui, 100 g champignons, 1 blikje flageolets (400 g), 6 salieblaadjes, 25 g boter, 2 theelepels bloem, 1 dl witte wijn,1 dl slagroom, 200 g lintmacaroni, zout, peper, 1 theelepel geraspte citroenschil.

Het vlees in reepjes snijden. De ui pellen en snipperen. De champignons in plakjes snijden. De flageolets laten uitlekken, de salieblaadjes in reepjes snijden. De boter in een grote koekenpan verhitten en het vlees met de ui en de champignons al omscheppend 3 minuten bakken. De warmtebron laag zetten. De bloem door het vlees roeren. De wijn, 1 dl water en de room toevoegen en al roerend aan de kook brengen. De flageolets en bijna alle salie door de saus roeren en 2 minuten meewarmen. Ondertussen de lintmacaroni gaarkoken De saus met zout en peper op smaak brengen en door de af- gegoten lintmacaroni scheppen. Het gerecht met salie en geraspte citroenschil bestrooien.

Variatie: varkensschnitzels en oesterzwammen gebruiken. De salie door tijm vervangen. In plaats van flageolets diepvries doperwtjes nemen en deze samen met de lintmacaroni gaarkoken.

Blog Home