Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

PIJPMACARONI MET MEXICAANSE SHOARMASAUS

Nodig: 3 paprika ‘s (geel, groen, rood), 1 grote ui, 1 blik gepelde tomaten (400 g), 400 g shoarmavlees, 4 eetlepels olie, 1 theelepel paprikapoeder, 1 potje Italiaans gekruide tomatensaus, 400 g pijpmacaroni, 1 blikje rode kidneybonen, 1 blikje maïs op zijn Mexicaans (300 g),. zout, peper.

De paprika’s schoonmaken en in stukjes snijden, de ui pellen en snipperen. De tomaten fijnprakken. In een braadpan de olie verhitten en het shoarmavlees al roerend bruin bakken. De stukjes ui en paprika 2 minuten meebakken en met paprikapoeder bestrooien. De tomaten met hun sap en de inhoud van het potje saus toevoegen en al roerend aan de kook brengen. De saus zachtjes 10-15 minuten laten pruttelen. Ondertussen de pijpmacaroni in ruim kokend water met zout in 14-16 minuten beetgaar koken. De bonen en de maïs laten uitlekken en de laatste 4 minuten in de saus mee verwarmen. De saus met zout en peper op smaak brengen en bij de macaroni serveren.

Variatie: een tot twee gesnipperde Spaanse pepertjes met de paprika’s meebakken. Het shoarmavlees door 1 in reepjes gesneden kipfilet en 250 g rul gehakt vervangen. De pasta met geraspte pittige boerenkaas serveren.

Blog Home