Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

WINTER MACARONI

Nodig: wat spekzwoerd, stukje mager vers spek (± 400 g), 1 grote winterwortel, 1 kleine savooiekool, 3 preien, 1 knolselderij, 4 kleine uien, 8 kruidnagels, bouillontablet, tijm, marjolein, 2 laurierblaadjes, 6 peperkorrels, rozemarijn, ½ theelepel karwijzaad, zout, 1 rookworst, 500 g macaroni.

De bodem van een flinke pan bedekken met de lapjes spekzwoerd. Hierop het stukje spek leggen en daarop: plakken winterwortel, de grove stukken kool, stukjes prei van ± 5 cm lengte, blokjes knolselderij en de uien waarin de kruidnagels zijn gestoken. Zoveel bouillon (van het tablet) erop schenken dat alles net onder staat. De kruiden iets tijm, wat marjolein, de laurierblaadjes, peperkorrels, iets rozemarijn en het karwijzaad in een lapje binden en dit bundeltje met het zout in de bouillon doen. Het gerecht 1 1/2 uur zachtjes laten pruttelen. De rookworst ± 20 minuten voor de hele kooktijd om is, mee laten koken. Dan de macaroni toevoegen en de kooktijd aanhouden die op het pak is vermeld. Ook even op het vocht letten: indien nodig nog wat bouillon toevoegen maar al het vocht dient wel opgenomen te zijn als de kooktijd om is. Het kruidenbundeltje eruit vissen. De groenten + macaroni op een platte schotel scheppen. Het spek en de rookworst in plakjes snijden en deze om de macaroni schikken. Heel lekker smaakt hierbij: roggebrood besmeerd met mosterd.

Blog Home