Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

MACARONI MET KALFSOESTERS EN TOMATENSAUS
Nodig: 200 g macaroni, 8 kalfsoesters van 50 g, wat zout, 1 ei, wat paneermeel, 60 g (2 afgestreken el) boter. Voor de saus: 4 dl water, 1 tablet tomatensoep, 40 g (2 afgestreken el) boter, 10 g (1 afgestreken el) maïzena.
Breek de macaroni in stukken, zet ze op met ruim kokend water en zout en laat ze zachtjes gaar koken in ca. ½ uur. Was de kalfsoesters, wrijf ze in met wat zout, haal ze door ‘t geklopte ei en daarna door paneermeel. Bak ze in de boter aan weerskanten mooi bruin en gaar gedurende 6 – 8 minuten. Wrijf het tomatentablet fijn, meng het aan met wat warm water en voeg het bij de rest van het vocht, laat de tomatensaus ca. 15. min. doorkoken, voeg er de boter bij en bind na met de aangemengde maïzena. Stoof de goed uitgelekte macaroni even in de tomatensaus. Leg de kalfsoesters midden op een verwarmde, ovale schotel of schaal en maak er een rand van gestoofde macaroni omheen. Presenteer de rest van de macaroni in een dekschaal.

Blog Home