Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

MACARONI MET GEHAKT
Nodig: 250 g macaroni, 250 g gehakt, 3 grote uien, 2 tomaten, zout, peper, kerrie en boter.

Kook de macaroni gaar in ruim kokend water met zout. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Bak ondertussen in de braadpan de in ringen gesneden uien goudbruin, voeg hierbij peper, kerrie, wat zout en na verloop het rauwe gehakt Daarna de in stukjes gesneden tomaat, is dit alles goed gaar, roer dan op een zacht vuur hier doorheen de uitgelekte macaroni. Serveer hierbij gemengde sla.

MACARONI MET HAM EN KAAS

Nodig: 250 g macaroni, 150 g ham, 150 g oude kaas, boter, zout, peper, en paneermeel.

Kook de macaroni gaar in ruim kokend water met zout. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Snijd de ham en rasp de kaas en roer ze met wat peper op een zacht vuur door de macaroni, tot de kaas draden trekt, Doe alles in een beboterde vuurvaste schaal. Bestrooi rijkelijk met paneermeel en leg hierop gelijk verdeeld klontjes boter. Laat in matig warme oven mooi bruin worden. Serveer met tomaten.

MACARONI MET TOMATENSAUS
Nodig: 1 pak g noedels- of vlechtjesmacaroni klaarmaken volgens gebruiksaanwijzing. 4 eieren 8 à 10 minuten koken. Voor de tomatensaus 30 g boter verwarmen en al roerende 30 g bloem toevoegen. Hierna bij kleine beetjes de bouillon (2 bouillonblokjes opgelost in ½ liter kokend water) er door roeren en tot slot 1 blikje tomatenpuree. De saus even door laten koken, de macaroni er bij doen en het geheel goed warm laten worden. Overdoen op een schotel en garneren met de gehalveerde eieren en een toefje peterselie.

Blog Home