Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

SPAGHETTI MET PREI-KRUIDENKAASSAUS

Nodig: 50 g ontbijtspek, 25 g boter, 500 g prei, 400 g spaghetti, zout, peper, 1/2 l melk, 1 zakje witte saus, 300 g brandnetel of kruidenkaas.

Het spek in blokjes snijden en in de boter krokant bakken. De prei kleinsnijden en met het spek mee- bakken. Ondertussen de spaghetti gaarkoken. De melk met het saus- poeder al roerend aan de kook brengen. De kaas in kleine blokjes snijden en een beetje in de saus laten smelten. De prei met het spek door de saus roeren. Zout en peper naar smaak toevoegen en de saus met de spaghetti serveren. Variatie: een saus maken met mosterdkaas. De prei door gaargekookte erwtjes vervangen.

SPAGHETTI MET ROOM-SPEKSAUS

Nodig: 400 g spaghetti, zout, peper, 100 g bacon, 2 teentjes knoflook, 20 g boter, 1/8 l slagroom, 2 eieren, 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden, 150 g geraspte Pardanokaas.

De spaghetti beetgaar koken. Het spek klein snijden. De boter verhitten en het spek hierin zachtjes uitbakken. De teentjes knoflook uit de pers even meebakken. De room erbij gieten en meewarmen. De eieren loskloppen met peper. De spaghetti afgieten. Het roommengsel, enkele lepels kaas en de kruiden door de spaghetti scheppen. Het eimengsel over de spaghetti schenken en met twee vorken erdoor husselen. De spaghetti van het vuur af met een deksel op de pan 1 minuut laten staan, zodat het ei kan stollen. Direct serveren met de rest van de geraspte kaas. Lekker met tomatensalade. Variatie: nog 100 g in blokjes gesneden ham toevoegen. Flink veel klein gesneden peterselie en 1 eetlepel groene pepertjes op het laatst door de saus scheppen.

Blog Home