Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

VLEES-CHAMPIGNONROLLETJES MET SPAGHETTI
Nodig: 4 dunne kalfslapjes à 75 g, zout, peper, 400 g champignons, 1 ui, 50 g boter of margarine, 25 g bloem, 1 à 2 eierdooiers, peterselie, nootmuskaat, 75 g boter of margarine, 250 g spaghetti, bloem, room.
Klop de kalfslapjes tot ze heel dun zijn. Wrijf ze in met wat zout en peper en laat deze even intrekken. Maak in die tijd de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de ui klein. Laat de boter of de margarine smelten. Bak hierin de champignons en de ui gaar. Strooi de bloem eroverheen en bak alles tot een dikke gebonden massa ontstaat. Roer van het vuur af de eierdooiers en fijngehakte peterselie erdoorheen en maak de ragout vrij pittig met wat zout, peper en nootmuskaat. Strijk de ragout dik uit over de kalfslapjes. Rol deze dan op en bind ze vast met een draadje garen of zet ze vast met kleine houten prikkers. Laat de boter of de margarine in de braadpan lichtbruin worden. Bak hierin de vleesrolletjes aan alle kanten bruin. Voeg wat water toe en laat de rolletjes in 20 à 30 minuten op een zacht vuur verder gaar worden. Kook de spaghetti gaar in ruim water met zout in ½ uur. Laat de spaghetti even uitlekken en doe ze weer terug in de pan. Houd de spaghetti onder af en toe roeren warm. Doe de spaghetti op een schotel en leg de vlees-champignonrolletjes erop. Bind de jus met wat aangemengde bloem en roer er van het vuur af wat room doorheen. Maak deze saus op smaak af. Schenk wat van deze saus over het vlees en presenteer het overige apart erbij.

Blog Home