Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

SPAANSE GROENTEOMELET.

Vegetarisch hoofdgerecht 4 personen.

Nodig: 2 el olijfolie, 500 geschilde vastkokende aardappels in kleine blokjes, 1 rode paprika in blokjes, ½ el mild paprikapoeder, 300 g tuinbonen, 6 eieren.

Verhit de olie in een hapjespan en bak de aardappelblokjes in 8 – 10 min. op zacht vuur beetgaar, schep ze af en toe om. Schep na 5 min. de paprika, paprikapoeder en tuinbonen erdoor. Klop in een kom de eieren los met zout en (cayenne)peper naar smaak. Schenk het eimengsel over het aardappelmengsel en leg het deksel op de pan. Bak de omelet op matig vuur 10 – 15 min., tot de bovenkant droog en lichtbruin is. Neem de pan van het vuur, laat de omelet in de pan 10 – 15 min. afkoelen tot lauwwarm. Snijd de omelet in punten en leg ze op de 4 borden. Lekker met knoflookmayonaise.

Blog Home