Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

BOERENOMELET.

Nodig: 100 g mager rookspek in blokjes, boter, 1 kleine ui, 4 grote gare aardappels, 100 g champignons in plakjes, dikke plak ham (75 g), 4 el doperwtjes, 6 eieren, 6 el melk, zout, peper, peterselie, bieslook.

Het rookspek in een koekenpan in wat boter zachtjes uitbakken. De ui snipperen, de aardappels in blokjes snijden en beide met de spekjes meebakken. De champignons toevoegen als de uitjes kleuren. De ham in blokjes snijden en met de doperwtjes in de pan scheppen. Als alles warm is, de helft eruit scheppen. De eieren met de melk, wat zout en peper en wat versgeknipte bieslook en peterselie loskloppen. De helft ervan in de pan schenken. De omelet zachtjes laten stollen. De rand losmaken en af en toe nog vloeibaar ei eronder laten lopen. De omelet, als deze nog net vloeibaar is, op een schotel laten glijden en dubbelklappen. Voor de 2e omelet wat boter in de koekenpan verhitten, de ingrediƫnten erin scheppen en het nog even geroerde eimengsel erbij schenken. Op dezelfde wijze bakken. Serveren met brood en een tomatensalade.

Blog Home