Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

OMELET MET ANANAS EN GEMBER.

Nodig voor 2 personen: 4 eieren, 50 g suiker, snufje zout, 2 el melk, 1 klontje boter, 2 el ananasjam, 2 el gekonfijte gemberwortel (stukjes/plakjes), 1 baby ananas, paar blaadjes munt of citroenmelisse voor garnering.

Breek de eieren en klop ze met de suiker, melk en een snufje zout op tot een schuimige massa. Smelt de boter in een koekenpan, giet het eimengsel erin en laat die op een zacht vuurtje stollen. Leg de omelet op een bord en strijk er wat ananasjam over. Werk af met gekonfijte plakjes gemberwortel. Schil de ananas en snijd het vruchtvlees in plakken. Garneer de omelet met de ananas en een paar blaadjes munt of citroenmelisse.

OMELET MET APPEL EN KANEEL.

Nodig voor 2 personen: 4 eieren, 50 g suiker, mespuntje zout, 2 el melk, een paar mespuntjes kaneel, 1 stoofappel, klontje boter, 25 g poedersuiker, 2 el gemengde noten.

Breek de eieren en klop ze schuimig met de suiker, melk, zout en kaneelpoeder. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes. Smelt de boter en bak de appelschijfjes licht aan. Voeg het eimengsel toe en laat de omelet stollen. Draai de omelet om op een vuurvast bord en strooi er poedersuiker over. Plaats het bord onder de grill en laat de suiker karameliseren. Garneer met de noten.

OMELET MET BANAAN EN VANILLE.

Nodig voor 2 personen: 4 eieren, 50 g vanillesuiker, mespuntje zout, 2 el melk, 1 klontje boter, 1 banaan, 2 el vloeibare honing, 4 el vanillepudding.

Breek de eieren en klop ze op met de melk, vanillesuiker en mespuntje zout. Smelt de boter in een koekenpan en bak de omelet. Pel de banaan, laat de vrucht heel en leg die in het midden van de omelet. Rol de omelet op en snijd het geheel in schijfjes. Besmeer die met vloeibare honing en dien ze op met vanillepudding.

Blog Home