Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

OMELET MET JAM, VRUCHTENMOES OF GESTOOFDE VRUCHTEN

Nodig: 4 eieren, 4 lepels melk, zout, 20 g boter of margarine, 4 lepels jam of vruchtenmoes of gestoofde vruchten.

De eieren met zout en per ei een lepel melk los, maar niet schuimig kloppen. In een koekenpan (met middellijn van ca. 20 cm) de boter of margarine smelten, de eimassa toevoegen en op een zacht vuur de omelet bakken. Telkens het gestolde gedeelte losscheppen van de bodem en vloeibaar ei over de panbodem laten lopen. Deze bewerking zo lang herhalen tot zich nog juist voldoende eimassa in de pan bevindt om van het geheel een mooie omelet te vormen. De omelet van onder zeer licht bruin laten worden. Een helft met jam, vruchtenmoes of gestoofde vruchten bedekken en de andere helft erover slaan. De omelet eventueel bestrooien met poedersuiker.

Blog Home