Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

EIER-ZALMSOUFFLÉ

Nodig: 3 hardgekookte eieren, 50 g boter, 50 g bloem, 2 ½ dl melk en 2 ½ dl kruidenbouillon, 1 blikje rode zalm, 4 eieren, 1 flinke tak verse dille, zout, peper uit de molen.

Een soufflévorm van 1 ½ l invetten. De boter smelten en er ineens alle bloem bijroeren. De bloem ever laten garen. De melk en bouillon al roerend in gedeelten aan de roux toevoegen, zodat een gladde saus ontstaat. De zalm uitlekken en in kleine stukjes verdelen. De gekookte eieren pellen en in grove stukken hakken. De overige eieren scheiden, de eiwitten met een mespunt zout stijfkloppen. De dille kleinsnijden en met de eierdooiers, zalm en stukjes ei door de saus roeren. De eiwitten luchtig door de massa scheppen en in de soufflévorm overdoen. De soufflé in een (voorverwarmde) oven van 175°C in 45 minuten goudbruin en gaar bakken. Lekker met gestoomde broccoli waarover geroosterd amandelschaafsel is gestrooid.

Variatie: de zalm door stukjes krab en de dille door bladselderij vervangen. De kruidenbouillon door visbouillon vervangen.

Blog Home