Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

EIERKROKETTEN
Nodig: 4 eieren, 1 dikke snee brood, zonder korst, 25 g boter, 1 uitje, wat gehakte peterselie, wat peper, zout en nootmuskaat, een paar el paneermeel, 1 el slaolie, pannetje frituurvet.
Begin met twee van de eieren hard te koken, ze te pellen en fijn te wrijven met de boter, het zout, de peper, de nootmuskaat, de peterselie, het zeer fijn gehakte of geraspte uitje, een van de rauwe eieren en de snee brood, hetwelk eerst in wat water of wat melk is geweekt en daarna goed is uitgeknepen. Vorm dan van het goed samenhangende mengsel langwerpige kroketten, paneer ze goed in het met de lepel slaolie geklopte overgebleven ei en het paneermeel en bak ze in het dampend hete frituurvet mooi bruin. Schik ze daarna op een schaaltje en garneer dit met takjes gebakken peterselie.

Blog Home