Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

PIKANT EIERKOEKJE

Nodig: 4 eieren, 4 gekookte aardappelen, 1 kleine ui, 1 theelepel kerrie, peterselie, ei om te garneren, paneermeel, boter.
Kook de eieren hard en maak ze fijn. Wrijf de gare aardappelen eveneens fijn. Maak een weinig boter warm bij de hoogste stand en fruit hierin de gesnipperde ui met de kerrie bij de doorbakstand lichtbruin gedurende 15 minuten. Meng de eieren, aardappelen, uien en de fijngesneden peterselie goed door elkaar tot een stevige samenhangende massa is verkregen. Is de massa te droog, dan kan iets melk worden toegevoegd. Maak er platte ronde koekjes van, haal deze eerst door een geklopt ei en daarna door paneermeel. Laat in de koekenpan de boter bruin worden bij de hoogste stand en bak de koekjes bij de lage bakstand mooi bruin. De eierkoekjes kunnen worden gegeven als voorgerecht hij de koffietafel of ter vervanging van vlees of vis bij de warme maaltijd.

Blog Home