Posted by Sander Sanders - januari 20th, 2013

TOMATENEIEREN MET KAASSAUS
Nodig voor 6 personen: 1 el fijn gesnipperde ui, 2 ½ kopje tomatensap, ¾ tl zout, 4 ½ tl azijn, ¾ tl suiker, 2 el poedergelatine, 6 gepelde hard gekookte eieren, ½  tl mosterd, een gespleten cayennepeper, 1 el mayonaise, 1 laurierblaadje, sla, kaassaus.

Laat het uitje. 2 kopjes tomatensap, ½ tl zout. 3 tl azijn, laurierblaadje en suiker gedurende 5 minuten zachtjes koken (zgn. pruttelen of sudderen). Week de gelatine 10 minuten in koud water. Verwijder het water en doe de gelatine bij de rest van het tomatensap. Voeg dit sap hij de hete massa en blijf roeren tot de gelatine volkomen is opgelost. Neem nu het mengsel van het vuur en laat het afkoelen. Dan giet men de helft ervan in een schaaltje en laat het afkoelen en bijna stijf worden. Snijd de eieren overlangs doormidden, haal de eierdooiers eruit, maak deze fijn en vermeng ze met de rest van het zout, de azijn, mosterd, peper en mayonaise. Vul de eiwitten met dit mengsel en zet ze in de bijna gestolde tomatenmassa. Giet er de rest van de tomatenmassa overheen en laat alles volkomen stijf worden. Snijd deze ,,tomateneieren” in 6 gelijke porties (per persoon rekent men 2 halve eieren) en zet iedere portie afzonderlijk op wat frisse blaadjes sla. Giet er tenslotte de kaassaus overheen, die op de bekende wijze wordt gemaakt.

Blog Home