Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

GARNALEN-CURRY

Nodig: 2 eetlepels geraspte kokos, 2 theelepels ketoembar (gemalen koriander), 1 theelepel komijn, 2 à 4 teentjes knoflook, zout, 2 flinke theelepels paprikapoeder, 2 theelepels kerrie, 1/2 theelepel gemberpoeder, fijn gehakte ui ,40 g boter of margarine, 1 dl sinaasappelsap, 1 eetlepel citroensap, mes punt (of iets meer) cayennepeper, 12 grote diepvries garnalen (of 250 g gepelde garnalen de grote roze Amerikaanse of Noorse), uitgelekte yoghurtrijst.

Week de kokos in 2 eetlepels heet water. Voeg er de specerijen aan toe. Fruit de fijngehakte ui in de boter. Voeg er het kokoskruiden mengsel aan toe en roer en schep dit om tot het lekker kruidig begint te ruiken. Voeg er dan sinaasappel- en citroensap aan toe en, als u van kokos houdt, mag er ook nog wat kokosmelk bij (kokos in heet water geweekt en door een doek uitgeknepen). Laat dit zachtjes nog 5 minuten pruttelen en leg er dan de garnalen bij. Hebt u grote diepvriesgarnalen (gambas), dan laat u die eerst ontdooien, pelt en legt ze in het vocht, waarin u ze zachtjes gaar laat trekken. Gekookte garnalen laat u alleen warm worden. Hierbij geeft u drooggekookte rijst en u schept op het bord ook wat dikke yoghurt.

GARNALEN-OMELET

Nodig per persoon: 2 eieren, een beetje geraspte ui, 1 dessertlepel water, 50 g vers gepelde garnalen, zout en peper naar smaak, boter of margarine, fijn gehakte peterselie.

Smelt de boter in de pan en voeg er ui en garnalen bij. Laat op een laag vuur, voorzichtig roerende, de garnalen door en door warm worden. Giet er daarna de met wat zout, peper en water losgeklopte eieren bij en voeg zo nodig een extra stukje boter toe. Bak dan de omelet af. Laat hem op een verwarmde schaal glijden, niet dubbelvouwen, en bestrooi de garnalenomelet met de fijngehakte peterselie.

Blog Home