Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

GEPOCHEERDE ZEEWOLF MET CITROENSAUS

Nodig: 4 moten zeewolf van 125 g, 2 kruidenbouillonblokjes, 1½ dl citroensap, 2 sjalotjes, 2 eetlepels water, 2 eetlepels slagroom, 150 g roomboter, peper, zout, 4 plakjes citroen, 4 toefjes peterselie.

De kruidenbouillonblokjes met 1 l water aan de kook brengen. Het vuur laag zetten en de moten zeewolf in de bouillon ± 8 minuten pocheren. Uit de pan nemen en warm houden. Ondertussen de sjalotjes fijnhakken, en met het citroensap en het water in een steelpannetje aan de kook brengen. Zo lang laten inkoken dat er nog 3 eetlepels vocht over zijn. Het vocht zeven, met de room aan de kook brengen en 2 minuten laten koken. De boter in klontjes snijden. Het vuur laag zetten en al kloppend de klontjes boter één voor één toevoegen: de boter mag niet te heet worden want dan krijgt u geen mooie gladde saus. De saus op smaak brengen met peper en zout. De vis op warme borden leggen, de saus erover scheppen en de borden garneren met plakjes citroen en peterselie.

Blog Home