Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

WORST-ROLLETJES

Nodig: 2 rookworsten, 1250 g aardappelen, 1 kleine groene kool, zout, 100 g grof geraspte jong belegen kaas, 4 dl melk, 50 g boter of margarine, peper, nootmuskaat.

Schil eerst de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze in 20 minuten gaar. Maak ondertussen de kool schoon. Gebruik voor dit recept de hele kooibladeren. Pel deze van de kool af en leg ze 10 minuten in kokend water totdat ze zacht en slap zijn. Laat ze uitlekken. Snijd iedere rook- worst in vier stukken. Bestrijk ieder stuk met mosterd en verpak ze in een koolblad. Rol ze daarna in meer bladeren en stop tussen ieder blad iets geraspte kaas. Reken per stuk worst op 3 koolbladeren. Maak nu van de gekookte aardappelen, melk, boter en peper en nootmuskaat naar smaak, een luchtige aardappelpuree. Schep deze in een ingevette ovenschaal en leg er de worstrolletjes op. Schuif de schaal, afgedekt met een deksel, 20 minuten in een hete oven (200°C).

Blog Home