Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

GEHAKT-PANNETJE

Nodig: 500 g gemengd Provençaals gehakt, 50 g bakboter of –margarine, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 groene paprika, 1 courgette, zout, peper, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel tijm, 1 theelepel basilicum, 250 g rijst, ½ l bouillon van tablet, scheutje wijnazijn, 4 augurken, ½ literblik witte bonen of flageolets

Van het gehakt balletjes draaien en in de bakboter of margarine goudbruin bakken. De in ringen gesneden uien en knoflook uit de pers meebakken. De in stukjes gesneden paprika en in plakjes gesneden courgette meebakken. Wat zout, peper en de kruiden toevoegen. De rijst goed schoonspoelen en in de pan scheppen. De bouillon en de azijn erbij roeren en de rijst in 20 minuten gaar laten worden. Tot slot de in plakjes gesneden augurken en de uitgelekte bonen meewarmen.

Blog Home