KALFSLEVER CHEZ SOI.
Nodig: 1 pot witte bonen in tomatensaus, 2 kleine stevige appels, 200 gr kalfslever (2 plakken van ca. 100 gr), 50 gr dun gesneden bacon, 100 gr uien, 25 gr rozijnen, 25 gr suiker, een weinig kaneel, 75 gr boter.
Het klokhuis uit de appels boren en deze vullen met een mengsel van 25 gr boter, 25 gr suiker, een mespuntje kaneel en de gewelde rozijnen. Vervolgens in een matig hete oven bakken tot ze gaar zijn. De kalfslever zacht bakken in de boter. De bacon bakken. De uitjes fijn snijden en bakken. De witte bonen in een vuurvaste schaal verwarmen. Hierop de lever, bacon en uitjes garneren. Gepofte appels apart serveren.
LEVER MET APPEL EN UI
Nodig: 4 plakken varkenslever, kalfslever of lamslever, zout, peper, 80 g boter, 2 appels, 2 uien in ringen.
Bestrooi de lever aan beide kanten met zout en peper en bak ze in de boter aan elke kant 4 – 6 minuten. Haal de lever uit de pan en hou ze warm. Schil de appels, boor het klokhuis eruit en snij de appels in plakken. Bak die in het bakvet van de lever snel aan beide kanten bruin. Leg de plakken op de lever. Fruit de ringen ui in het achtergebleven vet en leg die op de appel. Serveer met aardappelpuree.