Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

VARKENSKOTELETTEN KOPENHAGEN

Nodig: 4 grote dik gesneden varkenskoteletten, 2 zure appels, 3 – 4 niet al te rijpe bananen, 2 theel. kerrie, 2 eetl. bloem, 25 g boter, 2 theel. zout, 1 – 2 eetl. sojasaus, 30 g vet, 1/3 l bouillon, 1 stuk prei

Werk 1 theel. kerrie, 1 theel. zout en 2 eetl. bloem dooreen, druk de koteletten met de hand plat en haal ze één voor één door het mengsel. Het vet verhitten en de koteletten aan beide zijden goudbruin braden. De prei schoonmaken en in plakjes snijden, appels schillen en in stukjes snijden, bananen pellen en in schijfjes snijden. Nu alles samen bakken in een pan met 20 g boter of margarine en met de overgebleven kerrie en een snufje zout, kruiden. Een vuurvaste vorm met het restant boter insmeren, hierop de koteletten leggen en de sojasaus en bouillon erbij gieten. Het gerecht in de oven bij 225°C, ca. 20 – 25 minuten laten bakken.

Blog Home