Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

GEBAKKEN KAAS IN EEN NOTENKORST.

Vegetarisch hoofdgerecht 4 personen.

Nodig: 2 platte stukken extra belegen Goudse kaas (elk ca. 200 g), 1 ei, ½ tl gedroogde tijm, peper, 1 bakje pecannoten (80 g), 2 el paneermeel, 25 g boter.

De kaasplakken halveren en de korst eraf snijden. In een diep bord het ei loskloppen met tijm en mespunt peper. De pecannoten in keukenpapier wrijven om wat zout te verwijderen. De noten fijnhakken en op een plat bord met paneermeel mengen. De kaasplakken door het ei wentelen en vervolgens rondom stevig in het notenmengsel drukken, zodat de kaasplak er geheel mee bedekt is. In een koekenpan met antiaanbaklaag de boter verhitten en de kaasplakken 5 min. bakken. De kaas voorzichtig met 2 spatels keren en nog 5 min. bakken. De kaasplakken uit de pan op 4 warme borden laten glijden. Lekker met gepofte aardappels en peultjessalade.

Blog Home