Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

GEBAKKEN CAMEMBERT.

Voorgerecht 4 – 6 personen.

Nodig: ca. 50 g (gemengde) slablaadjes, ca. 2,5 dl melk, ca. 5 el bloem, 3 eieren, ca. 4 el paneermeel, 1 ronde camembert van ca. 250 g, zonnebloemolie, 1 el fijngehakte peterselie, 4 el bosbessenjam.

Was en droog de slablaadjes. Leg de sla langs de rand van de borden. Houd in het midden van het bord een opening voor de camembert. Zet 4 kommen of diepe borden klaar. Vul de kommen met resp. melk, bloem, de losgeklopte eieren en het paneermeel. Haal de camembert uit de verpakking en snijd de kaas in het gewenste  aantal punten. Verhit een laagje olie in een koekenpan. Wentel elke punt camembert eerst door de melk, dan door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het paneermeel. Bak de gepaneerde camembert snel aan alle kanten in enkele minuten lichtbruin en knapperig. Leg de camembert even op keukenpapier. Verdeel de kaaspunten over de borden en bestrooi ze met een beetje peterselie. Schep over elke punt kaas een lepel bosbessenjam. Lekker met warm knapperig stokbrood.

Blog Home