Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

KAASSALADE MET RAUWE HAM.

Nodig: 350 g Leerdammer of Emmenthaler, 4 sjalotjes of kleine uitjes, 1 blikje hele asperges, 2 – 3 el groene olijven, 2 stelen bleekselderij, ¼ L zure room, 1 el (noten)olie, 1 el vieux, 1 el citroensap, 2 el honing, zout, zwarte peper, 100 g rauwe ham.

De kaas in zeer dunne reepjes snijden. De sjalotjes in ringetjes snijden. De asperges uit laten lekken en in stukjes van 2 cm snijden. Een paar hele asperges voor garnering terughouden. De olijven even spoelen. De bleekselderij in boogjes snijden. In een slaschaal alles voorzichtig mengen. De ingrediënten voor de saus mengen en op smaak brengen met wat zout en peper. De rauwe ham oprollen en vast steken met prikkertjes. De saus over de salade druppelen en de hamrolletjes en achtergehouden asperges erop leggen.

Blog Home