Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

KAASSALADE

Een zeer stevige en voedzame salade, bijzonder geschikt als lunchgerecht.

Nodig: 400 g kwark (eventueel magere), 100 g blauwe kaas, 150 g bacon, ┬▒ 10 gevulde olijven, 1 theelepel kappertjes, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel zure room of Bulgaarse yoghurt, 1 sinaasappel.

Wrijf de kwark fijn met de blauwe kaas (dit kan Roquefort, Bluefort of Danish Blue zijn). Fruit de bacon tot deze knapperig is, verkruimel het spek en voeg het aan het kaasmengsel toe, evenals de in plakjes gesneden olijven en de kappertjes, en roer dit tot een gladde massa. Vorm deze tot een soort ballen. U kunt ze op frisse slablaadjes leggen;. u kunt ze ook in een uitgeholde tomaat stoppen. Klop mayonaise, zure room, sherry en gehakte peterselie door elkaar en schep dat over de kaasballen. Garneer met kappertjes en plakjes olijf. Pel de sinaasappel, snijd ze in plakken en deze weer in vieren en leg die om de kaassalade.

Blog Home