Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

KAAS- OF HAMSOUFFLÉ

Nodig: 3 eieren, 150 g geraspte kaas of 100 g magere ham, 30 g boter of margarine, 30 g bloem, 2 ½  dl melk, zout, peper.

De boter of margarine in een pan smelten, de bloem toevoegen en de massa glad roeren. De melk bij scheutjes tegelijk, onder goed roeren, toevoegen. De saus even laten doorkoken. Van het vuur af de geraspte kaas of de fijngesneden ham, zout en peper door de saus roeren. De eieren splitsen, de dooiers loskloppen en hierbij onder goed roeren bij de saus gieten. Het eiwit zeer stijf slaan en door de massa scheppen, totdat deze er gelijkmatig mee vermengd is. Een vuurvaste schotel of soufflépotjes met boter of margarine besmeren, de massa hierin overdoen en het gerecht in een matig warme oven met overwegend onderwarmte laten rijzen en gaar worden in ongeveer 20 minuten. De soufflé direct serveren en bij het overbrengen bedekken met een warme deksel of met een warme omgekeerde kom.

Blog Home