Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

KAASTERRINE

Nodig: 4 blaadjes witte gelatine, 400 g volle kwark, 200 g geraspte oude kaas, 1 eetlepel mosterd, 2 eetlepels fijngehakte tuinkruiden, peper, zout, 200 g jong belegen Goudse kaas in plakken, 200 g cheddarkaas in plakken, ¼  komkommer.

Bekleed een cakevorm met plasticfolie en laat het aan de bovenkant ruim overhangen. Week de gelatine in ruim koud water. Verwarm de gelatineblaadjes met aanhangend vocht al roerende boven laag vuur tot ze opgelost zijn. Roer de gelatine door de kwark en breng deze op smaak met de geraspte kaas, mosterd, tuinkruiden, peper en zout. Verwijder de korstjes van de kazen. Bedek de bodem van de cakevorm met plakjes belegen Goudse kaas. Strijk hierover een laagje kwarkmousse uit. Bedek dit met plakjes cheddarkaas en bestrijk ook deze met een laagje kwarkmousse. Vul de cakevorm om en om met plakjes kaas (afwisselend cheddar- en belegen kaas) en kwarkmousse. Eindig met plakjes kaas. Vouw de overhangende folie over de vulling en laat de terrine in de koelkast enkele uren opstijven. Stort de kaasterrine dan voorzichtig op een schaal en verwijder de folie. Was de komkommer, snijd deze in dunne plakjes (bijvoorbeeld met de kaasschaaf) en bedek de terrine ermee. Serveer de terrine in plakken.

Blog Home