Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

RIJSTSCHOTEL MET PREI EN KERNHEM.

Nodig: 2 kopjes rijst, 3 kopjes water, 1 bouillontablet, 3 preien, 40 g boter, 2 el kerrie. Voor de saus: 40 g boter, 40 g bloem, 4 dl melk, strooiaroma, zout, peper, 200 g Kernhem in plakken.

Kook de rijst in het water met bouillontablet in 20 min. gaar en droog. Snijd en was de preien en smoor ze in de boter met kerrie in 10 min. gaar. Smelt voor de saus: de boter, voeg droog de bloem toe en roer scheutje voor scheutje de melk erdoor tot een gladde saus is ontstaan. Maak deze op smaak met de kruiden en zout. Doe laag om laag rijst, prei en plakjes Kernhem in een beboterde vuurvaste schotel. Zorg dat de laatste laag uit rijst bestaat. De saus erover schenken. Zet de schotel 20 min. boven in een op 225 °C voorverwarmde oven tot de bovenkant goudgeel is gekleurd.

Blog Home