FRUITIGE PILAF MET ZOETZURE SAUS
Hoofdgerecht voor 4 personen
Nodig: 1 blikje ananasstukjes op sap (ca. 200 g), 400 g rijst, 75 g blanke rozijnen, 1/2 theel. kaneelpoeder, 250 g gekookte hamreepjes, 1/2 theel. kerriepoeder, 2 (rode) appels met schil in blokjes, 2 bananen in plakjes. Voor de saus: 250 ml kippenbouillon (van tablet), 1 eetl. ketjap manis, 3 eetl. citroensap, 1 eetl. tomatenpuree of 2 eetl. tomatenketchup, 1 eetl aardappelmeel of allesbinder.
Giet de ananas af en vang het sap op. Kook de rijst en vervang daarbij 50 ml kookvocht door ananassap. Voeg rozijnen en kaneelpoeder toe.
Verwarm voor de saus de kippenbouillon met ketjap, citroensap en tomatenpuree. Roer het aardappelmeel met 2 eetlepels sausvocht glad en bind de saus ermee. Meng de ham, kerriepoeder, appel, banaan en ananas door de gare rijst. Serveer de saus er apart bij. Garneer eventueel met bosui.