Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

ROZIJNENRIJST MET LAMSVLEES

Voor 6 à 8 personen:

Nodig: 1 afgestreken theelepel koriander, ½ tl chilipoeder, 1 tl karwijzaad, ½ tl saffraanpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 teentje knoflook, zout, 1 kg Iamsvlees in blokjes, 1/4 l azijn, 4 eetlepels olie, 400 g rijst, 8 dl water, 150 g rozijnen, boter of margarine.

De kruiden mengen met het knoflooksap en wat zout en de blokjes lamsvlees hierdoor wentelen. De azijn erover gieten en het vlees zo een paar uur laten staan. Dan de blokjes vlees eruit nemen, afdrogen en in de olie bruin bakken. Ongeveer 1/4 1 heet water toevoegen en het vlees gaar laten smoren. De gewassen en goed uitgelekte rijst in het water met wat zout gaar koken in 1/2 uur. Dan de even gewelde rozijnen met een klontje boter of margarine door de droge rijst omscheppen. Bij de rozijnenrijst met lamsvlees allerlei bijgerechtjes geven als: pakjes banaan, geraspte kokos, chutney, zoetzure uitjes en augurkjes, zoute pinda’s.

Blog Home