Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

RIJST MET GARNALENRAGOUT EN CITROENSAUS

Nodig voor 4 personen: 500 g rijst, 200 à 300 g garnalen, 3 dl melk of magere melk, 3 el boter, 10 afgestreken el bloem, een el gehakte peterselie, zout, wat aroma, sap van een halve citroen, ½ l water met 2 bouillonblokjes.
De rijst wordt gekookt volgens de beschrijving op de verpakking. Voor het maken van de ragout wordt twee derde van de boter gesmolten, de helft van de bloem toegevoegd en met behulp van de melk of magere melk een dikke saus gemaakt. Deze wordt afgemaakt met peterselie, zout en aroma. De garnalen worden er het laatst aan toegevoegd, waarna de saus niet meer mag koken. Voor het maken van de citroensaus wordt het water met de twee bouillonblokjes opgezet, de rest van de boter toegevoegd, en de saus gebonden met de met wat melk of water aangemaakte bloem. De saus wordt afgemaakt met zo nodig zout, peper en het citroensap.
Wat de sausen bij rijst betreft kan men variëren met: mosterdsaus, peterseliesaus, tomatensaus, kerriesaus, citroensaus, bruine ragoutsaus en jus van een jusblokje. Bij rijstgerechten kan verder ragout van eieren, vis, en poulet met witte saus gegeven worden en als de tomaten komen, ook een portie gestoofde tomaatjes. Het is dan erg smakelijk er sla bij te geven, hoewel alle groenten hij deze gerechten geserveerd_kunnen worden.

Blog Home