Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

ROOMRIJST MET AARDBEIEN
Nodig: 100 g rijst, ¾ l melk, half vanillestokje, zout, 100 g suiker, ¼ l slagroom, 300 g aardbeien, pakje vanillesuiker, evt. 1 el Curaçao.
Kook de rijst in de melk met het vanillestokje, wat zout en het grootste deel van de suiker. Neem het stokje eruit. Klop de slagroom stijf met wat suiker en roer het grootste deel van de slagroom door de rijst. Breng een bodempje water aan de kook met de vanillesuiker, leg daarin de gewassen aardbeien en laat ze zo heel voorzichtig gaar trekken. Schep de afgekoelde rijst in glazen schaaltjes en verdeel de aardbeien hierover. Laat het vocht van de aardbeien met nog wat suiker enkele minuten koken, voeg er dan van het vuur de Curaçao aan toe, laat dit afkoelen en giet het dan over aardbeien en rijst. Versier dit nagerecht met de achtergehouden slagroom. (Zijn er kinderen aan tafel, dan kunt U voor hen eerst wat aardbeienvocht over de rijst gieten voor U er de Curaçao aan toevoegt).

Blog Home