Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

KOFFIEVLA.

Nodig: ½ L melk, 1/8 L koffieroom, 50 g gemalen koffie, 60 g suiker, 1 pakje vanillesuiker, 1 ei, 20 g maïzena.

Laat de koffie 15 min. trekken in de hete melk en zeef deze door een papieren koffiefilter (houd wat koude melk achter). Zet de melk weer op met de suiker en de room, breng ze aan de kook en bind ze met de aangemaakte maïzena. Splits het ei, roer de dooier los en voeg er wat van de warme vla aan toe. Doe dit mengsel bij de rest van de vla van het vuur af. Klop het eiwit met wat zout zeer stijf, giet de warme vla erop en schep het heel voorzichtig door elkaar. Overdoen in een vlaschaal en laten afkoelen. Garneren met bijv. gehakte geroosterde hazelnoten, stukjes ananas, toefjes slagroom, mandarijntjes uit blik of schuimpjes.

Blog Home