Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

KWARKPUDDING MET TUTTI FRUTTI.

Nodig: 225 g kwark, 1 sinaasappel, 6 blaadjes gelatine, 2 eieren, 100 g suiker, 2 dl melk, ¼ L slagroom, 200 g tutti frutti, maïzena.

Rasp iets van de sinaasappelschil af en pers de vrucht uit. Meng het sap en de rasp door de kwark. Week de gelatine in koud water. Splits in een pannetje met dikke bodem de eieren en roer de dooiers los met de suiker. Voeg de melk toe en breng het geheel onder goed roeren aan de kook tot de dooiers binden. Knijp de gelatine uit en los het op in de hete melk. Laat dit onder regelmatig roeren afkoelen. Klop de eiwitten en de slagroom afzonderlijk stijf. Schep de melk door de kwark en schep er de eiwitten en de slagroom door. Schep de massa in een met olie ingevette tulbandvorm en laat de pudding stijf worden. Kook de tutti frutti ca. 20 min. en bind het vocht met wat maïzena. Schep de tutti frutti in de op een schaal gestorte pudding.

Blog Home