Posted by Sander Sanders - februari 7th, 2013

HAZELNOTENVLA.

Nodig: 200 g gepelde hazelnoten, ¾ L melk, 30 g maïzena (4 el), 1 ei, event. een scheutje likeur, 50 g basterdsuiker.

Verwarm de hazelnoten in een droge koekenpan. Verwijder daarna de vliesjes. U kunt dit het best doen door de noten in een theedoek te wrijven. Hak de noten vervolgens fijn of plet ze met de zijkant van een groot mes. Breng het grootste gedeelte van de melk aan de kook. Maak de maïzena en het ei aan met de rest van de melk.. Voeg dit papje onder goed roeren aan de kokende melk toe en laat het mengsel tot vla binden. Voeg event. een scheutje likeur toe en laat de vla afkoelen. Verhit de basterdsuiker met een scheutje water in een koekenpan en laat de suiker smelten en het vocht verdampen. Voeg, als de suiker bruin is, de gehakte noten toe.

Schenk de hete massa op een ingevet vel aluminiumfolie. Laat de suiker hard worden en hak fijn. Giet wat vla in schaaltjes, strooi er de gehakte suiker over, dan weer vla. Garneer met de rest van het suiker notenmengsel.

Blog Home